Aanbod

De Sint-Maartensscholen Ieper, da’s de scholengroep waar je werkelijk bijna alles kan leren. Onze scholengemeenschap telt vijf scholen. In elk van deze vijf scholen vind je een brede waaier aan studierichtingen. Ben je zelf een echte techneut? Een sociaal zorgend mens? Een heuse creatieveling of heb je een echte talenknobbel? Binnen de Sint-Maartensscholen vind je opleidingen in zowel het aso, tso, bso als kso. Wees er dus maar zeker van: bij ons vind je vast de school die écht bij je past!

Ben je er nog niet helemaal uit welke studierichting je zou gaan kiezen? Neem dan hieronder een kijkje bij onze verschillende scholen en vind zo jouw school.

LYCEUM

Ben je op zoek naar uitdaging en een brede en algemene opleiding, zodat je nog alle kanten uit kan om je droomjob te vinden? 

 

Ben je sterk in talen en wil je je graag vlot leren uitdrukken in verschillende vreemde talen zoals Frans en Engels? Zijn ook wiskunde en wetenschappen jouw ding en wil je kritisch leren denken en een wetenschappelijke geest ontwikkelen? Dan is het leerpad Moderne talen & Wetenschappen zeker iets voor jou.

 

Kriebelt het om een nieuwe taal te leren en ben je benieuwd naar het leven van de oude Romeinen en hun geschiedenis? In het leerpad Latijn dompelen we je onder in een bad van klassieke talen en cultuur. Je doorgrondt een bijzondere taal, leest prachtige verhalen en maakt kennis met onsterfelijke helden.

COLLEGE

Met een open blik groeien naar morgen.


Ben je ondernemend en geïnteresseerd in de financiële wereld? In Economische wetenschappen zal je je targets behalen.
Gaat je belangstelling eerder naar het hoe en waarom van natuurfenomenen? In Natuurwetenschappen ontdek je de boeiende wereld van de wetenschappen.


Ben je een wereldburger met een talenknobbel? Laat je dan onderdompelen in een cultuur- en taalbad in de richting Moderne talen.
Is je focus eerder gericht naar de mens en zijn plaats in de maatschappij? Dan is Humane wetenschappen zeker een geschikte richting voor jou.
Wil je sport combineren met een sterke wetenschappelijke basis? Dan is Sportwetenschappen wellicht jouw parcours naar een gezonde geest in een
gezond lichaam.


Heb je in de eerste graad kennis gemaakt met klassieke talen en wens je deze kennis verder uit te diepen? Dan bieden wij Grieks-Latijn en Latijn aan om je verder uit te dagen in deze materie.

HEILIGE FAMILIE

lnto fashion? Dol op economie? Creatief in hart en nieren? Reismicrobe te pakken? Talenknobbel? Geboren verkoper? ICT-er in wording? 

 

De bedrijfswereld in? Economie, onthaal, logistiek of sales? Aan jou de keuze!
Wil je creatief aan de slag, dan kan dat in Beeldende en audiovisuele kunsten of Decor en etalage. In onze ateliers krijg je de verschillende onderdelen onder de knie!

 

Kleding herstellen, verzorgen of ontwerpen? In onze afdeling Mode bereid je je voor op een job of op verdere studies. De stoffen liggen al op je te wachten!
De wereld rond of in België, in Toerisme leer je mensen begeleiden en informeren tijdens evenementen of op reis. Als echte talenknobbel kun je dan weer kiezen voor Taal en communicatie.

 

En wie de computermicrobe te pakken heeft, kan terecht in Informatica- en communicatiewetenschappen. De ideale voorbereiding op studies in de boeiende informaticawereld!

IMMACULATA

Je bent sociaal en het gedrag van mensen boeit jou? In lmmaculata kan je heel wat richtingen binnen de sociale sector volgen. Wil je eerder een theoretische aanpak of steek je graag de handen uit mouwen? Hier kan het allemaal.

 

Ook wie een creatief talent heeft kan in Immaculata terecht. Tover je graag lekkere gerechten op tafel of houd je ervan om anderen mooi te maken? Voeding en Horeca of Haar- en schoonheidsverzorging is vast iets voor jou!
Hier word je grootkeukenchef, kapper of schoonheidsspecialist!

 

Op onze school kan je ook STEM – Techniek-Wetenschappen volgen: als experimenteren in het labo jouw ding is en wiskunde je interesseert, dan zit je hier wel op je plaats.

VTI - school voor wetenschap en techniek

Je bent een denker, durver of doener? Kom dan naar het VTI leper, de school voor wetenschap en techniek, met een mix van studierichtingen
binnen het domein STEM.

 

Zoek je de ideale springplank naar voortgezet onderwijs aan de hogeschool of
universiteit of wil je je klaarstomen voor een interessante job op de arbeidsmarkt? Aan jou de keuze.

 

Van grondige wetenschappelijke studie over technische kennis en toepassingen naar diverse praktische realisaties, dit alles komt aan bod in verschillende domeinen: Engineering, Hout, Bouw, (Elektro)Mechanica, Elektriciteit, Elektronica, Auto en Sanitair. En natuurlijk met een stevige basis aan algemeen vormende vakken.

 

In het VTI Ieper beschik je over goed uitgeruste vaklokalen, labo’s, moderne meetapparatuur en een uitgebreid machinepark met een maximale integratie van digitale technologie. Zowel jongens als meisjes
vinden de weg naar het Ieperse VTI voor een degelijke opleiding in een groene schoolomgeving.

INTERNAAT

Zin om samen met ons op reis te gaan?


Het internaat SMSI leper biedt jou een leuk, spannend en verrijkend avontuur aan. We beleven samen toffe momenten waarbij tijd en ruimte is voor sport, spel en ontspanning.
In onze dagplanning is ook ruimte voorzien voor inspanning onder de vorm van studeren
en leren.


We houden doorheen onze reis geregeld halt en kijken in alle rust hoe het voorbije parcours voor jou verliep en welke weg je verder wil gaan. We moedigen elkaar aan om het avontuur verder te zetten en de eindstreep te halen.
Ben jij iemand die graag met anderen op pad gaat en nieuwe uitdagingen aangaat? Is het voor jou makkelijker wanneer je met leeftijdsgenoten samen dingen kunt ondernemen en beleven?


Wij heten jou van harte welkom op onze bus die plaats biedt aan alle leerlingen uit de scholengemeenschap SMSI. Tot gauw in ons internaat!