Aanbod

De Sint-Maartensscholen Ieper, da’s de scholengroep waar je werkelijk bijna alles kan leren. Onze scholengemeenschap telt vijf scholen. In elk van deze vijf scholen vind je een brede waaier aan studierichtingen. Ben je zelf een echte techneut? Een sociaal zorgend mens? Een heuse creatieveling of heb je een echte talenknobbel? Binnen de Sint-Maartensscholen vind je opleidingen in zowel het aso, tso, bso als kso. Wees er dus maar zeker van: bij ons vind je vast de school die écht bij je past!

Ben je er nog niet helemaal uit welke studierichting je zou gaan kiezen? Neem dan hieronder een kijkje bij onze verschillende scholen en vind zo jouw school.

LYCEUM

Het Lyceum biedt het eerste en tweede leerjaar A aan. In het eerste jaar maak je de keuze voor het leerpad Latijn of het leerpad Moderne talen & Wetenschappen. Beide opties zorgen voor een stevige, theoretische basis. In het 2de jaar dagen wij jou uit in de leerpaden Latijn, Griek-Latijn of Moderne talen & Wetenschappen. In het Lyceum vind je dus enkel leerlingen van de eerste graad en dat is een grote troef. Na het 2de jaar kiezen de meeste leerlingen voor een studierichting in de domeinoverschrijdende of domeingebonden doorstroomfinaliteit. Meer info over de studierichtingen in de 2de en 3de graad kan je vinden op studereninieper.be.

COLLEGE

In het College kan je terecht vanaf de tweede graad. Samen met enthousiaste leerkrachten gaan we op zoek naar jouw talent. Na je doortocht in de eerste graad aso verdiep je je verder in economie, humane wetenschappen, klassieke talen of wetenschappen.

HEILIGE FAMILIE

De ‘Heilige Familie’ is de ideale plek voor wie creatief is met hoofd en handen. Zowel toekomstige ondernemers als creatievelingen in ontwerp, mode of decoratie zijn er aan het juiste adres. Je kiest er één van de afstudeerrichtingen en houdt zo je kansen gaaf voor verdere studies, een specialisatiejaar of een haast zekere plaats op de arbeidsmarkt.

IMMACULATA

In Immaculata vind je jongeren met interesse in de mens en zijn omgeving. Je kiest er voor een opleiding met aandacht voor sociale wetenschappen of voor een richting binnen de sector voeding, verzorging en haarzorg. Na het zesde of zevende jaar ben je helemaal klaar voor verdere studies of het werkveld.

VTI - school voor wetenschap en techniek

Het VTI is de ‘place to be’ voor wie houdt van techniek en wetenschap. In deze school leer je niet enkel hoe dingen van binnen en van buiten werken, maar ook hoe je ze zelf kan maken. Je kiest voor een technisch-technologische opleiding waarin ‘onderzoeken’ en ‘ontwikkelen’ sleutelwoorden zijn. Daarnaast bieden we opleidingen aan waar de praktijk centraal staat.

INTERNAAT

De Sint-Maartensscholen bieden jongens en meisjes uit de scholengroep de mogelijkheid om tijdens de schoolweek op het internaat te verblijven. Op ons internaat streven we ernaar om een warme en hartelijke thuis te zijn voor leerlingen die tijden de schoolweek niet naar huis gaan. Een internaat is trouwens meer dan enkel studeren: ook voor leuke activiteiten en ontspanning gooien we graag alles in de strijd!

Of bekijk de brochure hieronder online: