College

In het College gaan we samen met jou op zoek naar je talenten. Een enthousiast team van leerkrachten motiveert je om zo het beste uit jezelf naar boven te halen.

Bij de start van de tweede graad maak je je keuze uit één van de vijf studierichtingen. Wanneer je naar de derde graad overstapt, krijg je nogmaals de mogelijkheid om je verder in een specifieke richting verdiepen.

 

ALGEMEEN SECUNDAIR ONDERWIJS

 

GRIEKS – LATIJN

Koos je in je tweede jaar voor de keuzerichting Grieks-Latijn, dan kan je deze ook in de tweede en derde graad verderzetten. Naast lessen Latijn krijg je dus ook een stevige basis van het Grieks.

 

LATIJN

Na je tweede jaar secundair kan je de richting Latijn aanhouden. In de derde graad kies je vervolgens voor één van de keuzerichtingen: Latijn-Moderne talen, Latijn-Wetenschappen of Latijn-Wiskunde.

 

ECONOMIE

Ben ja na het vak ‘socio-economische initiatie’ in het tweede sceundair volledig gebeten door economie? Dan kies je in de tweede graad voor de richting Economie. Bijde overgang naar de derde graad maak je opnieuw je keuze tussen de keuzerichtingen Economie-Moderne talen en Economie-Wiskunde, afhankelijk van je sterktes en interesses.

 

HUMANE WETENSCHAPPEN

Na de inleiding tot wetenschap in de eerste graad wil je je graag verder verdiepen in het hoe en waarom van mensen. Je wil je blik verruimen en meer kennis opdoen over het wetenschappelijke aspect van de maatschappij. Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan is de richting Humane Wetenschappen je op het lijf geschreven.

 

WETENSCHAPPEN

Waren de lessen wetenschappelijk werk in de eerste graad echt je ding? Hou je van het opzetten van de experimenten en kan je bogen op een sterke wiskundige kennis? Dan raden we je de richting Wetenschappen aan. Je verdiept je inde verschillende natuurwetenschappen: biologie, fysica en chemie. Afhankelijk van je interesses kies je in de derde graad voor een keuzetraject Moderne-Talen-Wetenschappen of voor Wetenschappen-Wiskunde.

WAT NA HET COLLEGE?

Alle opleidingen in het Algemeen Secundair Onderwijs vromen een uitstekende voorbereiding op een voortgezette opleiding. Of je nu kiest voor een professionele of academische bachelor of een masteropleiding, je kan steeds terugvallen op de brede basiskennis die je hebt verzameld tijdens je jaren op het College.