Heilige Familie

 

In de Heilige Familie bieden we je opleidingen in het technisch-, beroeps- en kunstsecundair onderwijs. Hier ligt de nadruk vooral op creativiteit en ondernemen.

In het eerste leerjaar A kies je ofwel voor de richting Economie & Organisatie (IT) of voor de richting Kunst & Creatie.

In het eerste leerjaar B wordt de stof uit het basisonderwijs nogmaals herhaald, aangevuld met enkele praktijklessen waar je boeiende werkstukjes maakt. Na het eerste jaar stap je over naar Economie & Organisatie (IT), Lifestyle & Mode of Kunst & Creatie.

 

TECHNISCH SECUNDAIR ONDERWIJS

 

Economie & Organisatie (IT)

In de studierichting Economie & Organisatie (IT) krijg je een brede algemene vorming. Je krijgt een eerste inleiding tot de wereld van de handel en tijdens de lessen maak je vaak gebruik van computers. Het accent ligt ook op talen.

In de tweede graad maak je de keuze tussen Handel of Handel-Talen. In Handel werk je rond wiskunde, talen, bedrijfseconomie en informatica- en Boekhouden-Informatica.

Wie in de tweede graad voor Handel-Talen gaat, focust vooral op communicatieve vaardigheden.

In de derde graad kom je terecht in de richting Secretariaat -Talen of in Toerisme.

 

WAT NA JE OPLEIDING ECONOMIE & ORGANISATIE (IT)?

Handel biedt je een uitstekende voorbereiding om verder te studeren in het hoger onderwijs. Zo kan je onmiddellijk terecht in o.m. de richtingen handelswetenschappen, communicatiewetenschappen en marketing, maar ook in journalistiek, sociaal werk of toegepaste informatica ben je een graag geziene student. Wie in de derde graad toerisme volgde ka o.a. kiezen voor hotel- of recreatiemanagement.

Kunst & Creatie

De eerste graad Kunst & Creatie bestaat uit een combinatie van theoretische en praktische vakken. Als creatieveling leer je buiten de lijntjes denken en leer je hoe je een idee kan omzetten in een vorm. Je maakt artistieke werkstukken en combineert denken en doen in één vlotte beweging.

De eerste graad Kunst & Creatie vormt de ideale aanloop naar de tweede graad tso of kso. Daar kies je voor het traject Creatie en mode of voor Beeldende en architecturale kunsten.

Creatie en mode

Je leert aan de hand van zowel theorie- als praktijklessen het kloppend hart van de modewereld kennen.
Je leert conceptueel denken en ontwikkelt stukken van ontwerp over patroon tot eindproduct.

KUNSTSECUNDAIR ONDERWIJS

 

Beeldende kunst

Vanaf de tweede graad kan je als leerling kiezen voor een kunstgerichte opleiding. Je krijgt er een brede algemene en culturele vorming. Naast het verstandelijk-creatieve komt ook het artistiek-praktische aan bod.

In de studierichting Beeldende en architecturale kunsten en in de derde graad Toegepaste beeldende kunst ontdek je verder de wereld van vormgeving, kleurenleer en typografie. Door je brede algemene en culturele basis ben je perfect voorbereid op een voortgezette studie in het kunstonderwijs.

WAT NA EEN KUNSTOPLEIDING?

Studenten Creatie en mode kunnen na hun secundair hun studie verderzetten met bijvoorbeeld een professionele bachelor in de mode- of textieltechnologie. Leerlingen uit Beeldende kunst studeren verder voor Meester in de Beeldende kunst (fotografi e, grafi ek, glaskunst, grafi sche en reclamevormgeving, …). Ook afgeleide studies, zoals interieurvormgeving, behoren tot de mogelijkheden.

BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS

 

Kantoor en verkoop (Office en retail)

In deze studierichtingen leer je commercieel, vlot en communicatief te werk gaan. Je verwerkt teksten en bouwt een grondige kennis op van computergebruik. Naast het Nederlands leer je je ook goed uitdrukken in het Frans en het Engels, waardoor je een sterke basis hebt voor jobs als verkoops- of kantoormedewerker.

Mode

Aan de hand van verschillende werkstukjes combineer je de verschillende kleuren, materialen en stoffen met elkaar. Je ontwikkelt een gevoel voor esthetiek en groeit zo uit tot de ideale medewerker voor een mode- of interieurzaak.

Decoratie

In de opleiding Decoratie ga je aan de slag met verschillende materialen. Aan de hand van praktische opdrachten experimenteer je met kleur en vormgeving en ga je op zoek naar de juiste compositie.
Afgestudeerden hebben een ruime keuze op de arbeidsmarkt. Van standenbouwer over etaleur tot stylist. Keuze genoeg dus!

WAT NA HET ZESDE JAAR?

Als je je verder wil verdiepen in je vak kan je in de Heilige Familie kiezen voor een zevende specialisatiejaar. Je kiest er voor Mode en verkoop, Winkelbeheer en etalage of voor Kantooradministratie en gegevensbeheer. Een mooi voordeel is dat je niet enkel bijleert, maar ook je kansen op de arbeidsmarkt verhoogt!