Immaculata

Immaculata biedt je opleidingen in het technisch en het beroepssecundair onderwijs. Je vindt er vooral jongeren met interesse in de mens, zijn omgeving en alle wetenschap en zorg die daarbij komt kijken. Van het onderzoeken van grondstoffen tot het bereiden ervan in een keuken, in Immaculata vind je het allemaal.

Het eerste leerjaar A biedt drie opties: STEM – Techniek-wetenschappen, Maatschappij & Welzijn en Voeding & Horeca. Het eerste leerjaar B bereidt je voor op de richtingen Haarzorg en Verzorging-voeding. In de eerste graad is er in alle richtingen wekelijks een uurtje sociale activiteiten, waarin het klasgebeuren en het ‘leren leren’ onder de loep worden genomen.

 

 

TECHNISCH SECUNDAIR ONDERWIJS

 

 

STEM – Techniek-wetenschappen

Heb je een wiskundeknobbel? Boeien natuurwetenschappen zoals chemie, biologie en fysica je wel? Dan zal de richting STEM – Techniek-wetenschappen  je zeker en vast liggen! Je ontdekt en onderzoekt verschillende natuurverschijnselen, niet enkel in de theorieles, maar ook in het labo. Net als in alle andere eerste jaren krijg je een ruime en stevige basis van algemene vakken voorgeschoteld. Doorheen de jaren

ligt de klemtoon vooral op wetenschappen en wiskunde.

 

Maatschappij &welzijn

Ben je sociaal en ga je graag om met mensen? Dan raden we je graag de richting Maatschappij & Welzijn aan. Je leert er niet enkel een boel sociale vaardigheden, maar je krijgt er ook les over kwaliteitszorg en voeding. Aan de hand van boeiende doeactiviteiten versterk je je stevige algemene basis met bruikbare praktijk. De wetenschappen in deze richting vind je met andere woorden niet enkel
in de theorieklas terug. Na de tweede graad Sociale en technische wetenschappen kan je in de derde graad kiezen voor Sociale en technische wetenschappen of Gezondheids- en welzijnswetenschappen.

 

Voeding & Horeca

Droom je ervan om kok te worden? Experimenteer je graag met eten in de keuken en wil je ontdekken wat lekker en gezond is? Of droom je ervan om kelner te worden en wil je graag mensen op een gastvrije manier ontvangen? Wil je hiermee later professioneel aan de slag, dan is de richting Voeding & Horeca iets voor jou!

 

WAT NA IMMACULATA?

Dankzij de stevige theoretische en wetenschappelijke basis kan je na het zesde jaar kiezen uit een waaier aan mogelijkheden in het hoger onderwijs. Leerlingen uit Techniek-Wetenschappen vinden hun weg naar academische bacheloropleidingen, zoals Ingenieurswetenschappen, of naar professionele bachelor-opleidingen, zoals Chemie, Milieuzorg, Argo- en Biotechnologie en Biomedische Laboratoriumtechnologie. Leerlingen uit Sociale en Technische Wetenschappen of Gezondheids- en Welzijnswetenschappen kunnen kiezen voor een bacheloropleiding Onderwijs, Milieuzorg, Sociaal werk, Verpleegkunde, Ergotherapie… 

BEROEPS SECUNDAIR ONDERWIJS

 

Maatschappij & Welzijn: Verzorging

Wil je graag meer weten over de zorg voor mensen, hun lichaam en omgeving? Wil je groeien in samenwerken en ben je geboeid door alles wat met gezondheid en het welzijn van jezelf en anderen te maken heeft ? Steek je graag de handen uit de mouwen en liggen huishoudelijke opdrachten je? Dan is het leerpad Maatschappij &Welzijn: Verzorging iets voor jou!

 

Maatschappij en Welzijn: Lichaamsverzorging

Vind je een verzorgd voorkomen belangrijk? Droom je ervan om jezelf en anderen mooi te maken? Heb je creatieve ideeën die je wil uitproberen? Wil je je uitleven in een kapsalon? Dan is het leerpad Maatschappij & Welzijn: Lichaamsverzorging iets voor jou!

 

Voeding & Horeca

Ben je geboeid door alles wat er gebeurt in een restaurant en in de keuken? Hou je van het verwerken van voedingsmiddelen tot lekkere, gezonde bereidingen? Wil je graag op een gastvrije en creatieve manier mensen ontvangen? Dan is het leerpad Voeding & Horeca iets voor jou!

 

WAT NA IMMACULATA?

Na het zesde of zevende jaar kan je vlot in het werkveld terecht. Wanneer je je nog verder wil verdiepen in je vakgebied kan je ook nog hogere studies volgen.