Lyceum

Start je op onze school in het eerste leerjaar A dan krijg je een stevige basis voor je verdere schoolloopbaan. Er wordt aan een hoog tempo lesgegeven. Je volgt een veelzijdige opleiding met een heel ruime keuze aan toekomstmogelijkheden. De nadruk ligt op algemene en theoretische studievakken. Als theorievakken jou niet afschrikken, je een breed interesseveld hebt en regelmatig studeren en herhalen voor jou geen probleem vormt, dan is het Lyceum vast iets voor jou!
Bovendien vind je in het Lyceum enkel leerlingen van de eerste graad.
Wedden dat je je meteen thuis voelt?
Vanuit je interesses en talenten kies je in het 1ste leerjaar A in het Lyceum voor het leerpad Latijn of het leerpad Moderne talen & Wetenschappen.

 

LATIJN

Word je graag uitgedaagd? Kriebelt het om een nieuwe taal te leren? Benieuwd naar het leven van de Romeinen en hun geschiedenis?

Via het leerpad Latijn doorgrond je een bijzondere taal, lees je prachtige verhalen en maak je kennis met onsterfelijke helden. Naast de algemene vorming word je 4 lesuren per week ondergedompeld in een bad van klassieke talen en cultuur. Door de grondige studie van Latijn groeit je taalinzicht en train je je geheugen en studeervaardigheden.

In het 2de jaar kan je in het leerpad Latijn de keuze maken uit een extra lesuur uitdagende wiskunde of een lesuur mens&economie. Wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld om een tweede klassieke taal te leren? Dan is het leerpad Grieks-Latijn misschien wel de geknipte richting voor jou.

 

MODERNE TALEN & WETENSCHAPPEN

Heb je een brede interesse? Zoek je een uitdaging op meerdere vlakken?

Kies dan voor het leerpad Moderne talen & Wetenschappen. Het accent ligt zowel op talen als op wiskunde en wetenschappen. In het 1ste jaar krijg je naast de algemene vorming een uur Frans en een uur wiskunde extra. Tijdens deze uren krijg je extra leerstof en uitdagende oefeningen. In het 2de jaar ga je voor de optie talen of voor de optie wetenschappen.

 

 

WAT NA HET LYCEUM?

Na het 2de jaar kiezen de meeste leerlingen voor een studierichting in de domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteit in het College of een studierichting in de domeingebonden doorstroomfinaliteit in de Heilige Familie, Immaculata of VTI. Meer info over de studierichtingen in de 2de en 3de graad kan je vinden op studereninieper.be.